Metodologia

SELECCIÓ PROGENITORS

Com a criadors, tenim especial cura en la deguda selecció dels progenitors, tant a nivell temperamental com de salut, respectant l’estàndard de raça. No solem parlar de bellesa (molt subjectiva), preferim parlar de tipicitat.

Entenem la cria com a una activitat duta a terme amb responsabilitat, des de la vocació, amb coneixement y respecte.

Així doncs, a nivell de SALUT seleccionem els futurs reproductors no afectats de les principals afectacions associades a la raça, com serien:

  • CEA (Anomalia de l’ull del Collie)
  • PRA (Atròfia Progressiva de Retina)
  • HSF4 o HC (Cataracta Hereditària)
  • HD (Displàsia de cadera)

Per altre part, no solem limitar la salut a les proves genètiques, és molt important per a nosaltres conèixer bé el moviment del gos i no sols fem referència a si el moviment resulta elegant i harmoniós, sinó a si ens transmet potència, velocitat i equilibri.

Aquests moviments ens parlen i molt!

Per últim i no menys important, donem especial ènfasis en el temperament.

Busquem exemplars equilibrats, amb seguretat, facilitat d’adaptació i capacitat d’afrontar i gestionar diferents  situacions.

 

Criem els nostres cadells en un entorn òptim tant per al seu desenvolupament físic com mental.
Els nostres aussies neixen dintre de casa amb un entorn familiar, familiaritzant-se amb els sorolls i olors típiques de la llar, sempre amb el contacte humà.

Passades unes setmanes els petits ja comencen a explorar, és durant aquesta etapa que procurem exposar-los a estímuls varis, diferents superfícies, sorolls, interacció amb animals i persones de forma progressiva, afavorint una primera etapa d’impronta.

SELECCIÓ CADELLS

Com a criadors hem d’evaluar i prioritzar, el gos adequat amb la persona adequada.

El plantejament és molt similar:

De veritat vols un deportiu vivint en una zona remota de difícil accès?

Tenir-lo, el pots tenir, però el trajecte diari se’t farà etern o impossible i el desgast mutu està assegurat.

L’arribada d’un nou membre a la família, en aquest cas un gos, és un acte que comporta gran compromís i responsabilitat, és de gran importància per a nosaltres saber veure on tindrà millor cabuda cada un dels nostres cadells, acord al seu tarannà, és per això, que ens és imprescindible conèixer bé la seva futura família.

Tot i que coneixem a cada un dels nostres cadells, sempre ens agrada anar un pas més enllà, posar-los a proba i poder veure tot allò on no podem arribar, ja que els cadells actuen amb dos condicionants (ens coneixen a nosaltres i l’entorn), és per això que solem testar-los a l’edat aproximada de 7/8 setmanes en un nou espai que mai han trepitjat i per fer-ho contem amb un educador@ caní professional que no hagi tingut contacte abans amb els cadells.

Exploració, manipulació, joc, són alguns dels aspectes a testar i que tanta informació ens donaràn.